Post

Kwasy tłuszczowe omega-3 mogą poprawić jakość życia pacjentów chorych na raka

 

Leczenie nowotworów ma kilka celów. Oczywiście ostatecznym celem leczenia jest zlikwidowanie choroby i niedopuszczenie do tego, aby kiedykolwiek powróciła. Jednak wielu badaczy skupia się również na poprawie jakości życia osób poddawanych leczeniu nowotworów.

Konwencjonalne metody leczenia mogą powodować znaczne obniżenie jakości życia. Promieniowanie, leki i chemioterapia mogą powodować mdłości, osłabienie odporności, zmęczenie, depresję i inne skutki uboczne, które utrudniają pacjentowi przetrwanie.

Najnowsze badania wykazały, że istnieje środek, który poprawia skuteczność leczenia raka, jednocześnie podnosząc jakość życia pacjentów z nowotworami, co w istocie oznacza upieczenie dwóch pieczeni na jednym ogniu. Odkrycie to może zrewolucjonizować leczenie raka.

 

Siła kwasów tłuszczowych Omega-3

Badanie koncentruje się na kwasach tłuszczowych omega-3, składniku odżywczym powszechnie występującym w rybach, niektórych warzywach i wielu innych naturalnych źródłach. Organizm potrzebuje znacznej ilości kwasów tłuszczowych omega-3, aby działać optymalnie, ale wiele osób ma ich niedobór.

Kiedy organizm jest osłabiony przez raka i leczenie raka, kwasy tłuszczowe omega-3 - doskonały pokarm przeciwzapalny - pomagają zminimalizować objawy, zwiększyć skuteczność leczenia i pomóc pacjentom cieszyć się życiem. Ponieważ stan umysłu pacjenta może wpływać na jego ogólny stan zdrowia fizycznego, jest to niezwykle ważne.

 

Jak kwasy tłuszczowe omega-3 poprawiają jakość życia pacjentów chorych na raka

Badanie to obserwowało pacjentów chorych na raka, którzy byli poddawani chemioterapii. Po każdym leczeniu chemioterapią, badani otrzymywali 100 gramów kwasów tłuszczowych omega-3. Trwało to przez sześć pełnych cykli.

 

Naukowcy przyjrzeli się następnie postępowi choroby, wskaźnikom stabilizacji choroby, jakości życia i przerzutom nowotworowym. Wyniki były pozytywne we wszystkich obszarach analizy. Pacjenci wydawali się mieć niższe wskaźniki progresji choroby i wyższe wskaźniki stabilizacji choroby.

W ankietach, pacjenci z rakiem zgłosili wyższą jakość życia z kwasami tłuszczowymi omega-3. Wskaźniki przerzutów nowotworowych zmniejszyły się, a wzrost wydawał się spowolniony.

Jest jasne, że kwasy tłuszczowe omega-3 mogą wkrótce stać się częścią konwencjonalnych metod leczenia raka w Stanach Zjednoczonych. Możesz wykorzystać te informacje, aby pomóc swojemu organizmowi zwalczyć raka lub skuteczniej wrócić do zdrowia po tej chorobie. Dzięki poniższemu przepisowi na sok, możesz poprawić poziom kwasów tłuszczowych omega-3 i zwiększyć ilość warzyw w swojej diecie.

 

Składniki soku

Jest to dość prosty przepis na sok. Oprócz kwasów tłuszczowych omega-3 i ich korzyści w leczeniu raka, sok ten może pomóc wzmocnić zdrowie układu trawiennego, usunąć toksyny i zmniejszyć stan zapalny.

Czego potrzebujesz:

  • Garść szpinaku 1 ogórek 6 żeberek selera naciowego 1 cebulka kopru włoskiego 1 zielone jabłko ¼ cytryny z otartą skórką 1 łyżka oleju lnianego

Instrukcja przygotowania soku

Aby przygotować ten sok, przepuść ogórek, seler, koper włoski i kiełki przez sokowirówkę, tak jak w przypadku każdego innego przepisu. Po uzyskaniu soku, wymieszaj z olejem lnianym. Wypij natychmiast, aby zapobiec oddzieleniu się oleju. Pij ten sok codziennie rano, aby cieszyć się korzyściami zdrowotnymi.

Kwasy tłuszczowe omega-3 powinny być ważną częścią Twojego odżywiania, a to jest tylko jeden z głównych powodów.

Alternatywnie: Możesz wziąć kapsułki z olejem rybnym ze swoimi zielonymi sokami dla swojej podaży omega-3. Jeśli w zielonych sokach znajduje się odpowiedni rodzaj oleju, zwiększa się wchłanianie witaminy K (witaminy rozpuszczalnej w tłuszczach).

Zacznij włączać kwasy tłuszczowe omega-3 do swojej listy suplementów i zobacz, o ile więcej energii będziesz miał!

Więcej na: http://centrumwitalnosci.pl

Komentarze (0)

Zostaw komentarz