Post

Trendy 2022 w aromatach

Odważne smaki są nadal gorące!

Według BeverageDaily.com, w 2022 roku popularne będą egzotyczne smaki, takie jak smoczy owoc, owoce botaniczne, cytrusy, imbir i guawa. Konsumenci nadal poszukują możliwości obniżenia zawartości cukru w swoich napojach, a także szukają dodatkowych funkcji. Dodatki takie jak CBD i ashwagandha, które zmniejszają stres i niepokój, będą nadal rosły w 2022 roku. Więcej na temat ich prognoz można przeczytać tutaj.

Nutritional Outlook.com opisuje nostalgiczne smaki, takie jak Cookie Dough i Cotton Candy, które będą pojawiać się w zdrowszych wersjach żywności i napojów na rynku dla dorosłych.
Whole Foods przewiduje wpływ Afryki Zachodniej w smakach takich jak popularne trio pomidorów, cebuli i papryki chili, jak również superfoods moringa i tamaryndowiec.

Według artykułu AZ Big Media, koktajle, własnoręcznie robione koktajle i kombucha są wiodącymi trendami wśród napojów, które należy obserwować. "Ręcznie robione koktajle są bardzo popularne i nadal będą silnym trendem" - mówi Kinstlinger. "Bardzo popularne są drinki, w których główny nacisk kładzie się na lokalnie uprawiane, organiczne składniki i dodatki. Na niedawnej imprezie zaprezentowaliśmy drinka o nazwie Honey Buzz, który powstał na bazie miodu pochodzącego z farmy pszczół znajdującej się tuż obok. Cytryny, których użyliśmy do tego miodowego napoju, również pochodziły z lokalnych upraw. Przygotowywanie drinków z lokalnym akcentem daje naszym pracownikom coś, o czym mogą rozmawiać z gośćmi, i jest kolejnym sposobem na to, aby każdy gość miał wyjątkowe i niezapomniane wrażenia.

Właściciele barów z sokami mogą włączyć niektóre z tych trendów do swojego menu i stworzyć nowy przepis na 2022 rok.

Zalecamy przeszukanie lokalnego targu rolnego w poszukiwaniu inspiracji i nawiązanie dobrych kontaktów w celu pozyskania składników pochodzących z lokalnych źródeł.



 

Komentarze (0)

Zostaw komentarz